Angiv Matrix-tærte i himlen eller Digital sved butik?

En af de mest almindeligt anvendte buzz vilkår i hjem business niche er “matrix plan”. Det har en dejlig klang til det vil jeg indrømme.

Projektledere bruger ofte denne sætning til at foreslå en stabil, velformuleret indtægt. Men i virkeligheden er denne form for bedrageri, mulighed for alt andet end indbringende for fleste af deltagerne.

Før jeg fortsætter, vil jeg påpege, at næsten alle matrix programmer hører under FTCS klassificering af pyramidespil og ponzi svindel. De er ulovlige systemer, der giver mulighed for et par con kunstnere til at fleece godtroende masserne.

Når dette er sagt, ønsker jeg at fokusere ikke på de juridiske konsekvenser, men på den ren og skær logistik involveret i en matrix program.

I en nøddeskal, kræver en matrix-format du at investere penge i en opfattet forretningsmulighed, og derefter ansætte nye investorer til lejligheden i et forsøg på at inddrive dine investeringer og tjene profit. Typisk du modtager kun en meget lille Kommission fra hver ny henvisning, og derfor har brug at samle et stort antal rekrutter for at opnå en anstændig indkomst.

Her er et hurtigt eksempel på, hvordan en fælles matrixstruktur kan arbejde:

Du betaler $295 til at deltage i en hjem forretningsmulighed (røde flag nummer et, ved måde).

Du skal derefter rekruttere tre andre mennesker til at fylde din første matrix niveau. Hver af disse nye henvisninger kan tjene dig en $20 Kommissionen.

Hver af disse nye rekrutter skal derefter henvise tre folk til deres første niveau. De personer, der er ansat af din første niveau vil være på dit andet niveau.

Du kan tjene en $10 Kommissionen fra hver af dine andet niveau henvisninger.

Naturligvis skal disse andet niveau deltagere hver henvise tre nye mennesker for at fuldføre deres første niveau. Og disse nye mennesker, der er ansat af dit andet niveau vil være, du gættede det, din tredje niveau henvisninger.

Du kan være kompenseret $5 for hver tredje niveau medlem i netværket henvisning.

Forvirret endnu? Enestående. Det er bare hvad de mennesker, der drømte op denne form for system havde i tankerne, når de rullet det ud.

I eksemplet ovenfor, der er meget typisk for matrix strukturer, ville du har tjent $295 i provision. Det ville være nok til at bryde selv, og noget andet fik fra din deltagelse ville være overskud.

Lyder ikke alt for dårlig, højre? Lad os tage et nærmere kig.

For at du kan gendanne din oprindelige investering på $295, nødt næsten fyrre andre mennesker til at investere det samme beløb til denne påståede forretningsmulighed.

Så du enten:

a) nødt til at hjælpe dine henvisninger overbevise 39 mennesker at lægge næsten 300 kroner at deltage i en indlysende pyramidespil,

eller

b) nødt til at læne sig tilbage hjælpeløst og stole på disse henvisninger til at gøre det ske på egen hånd.

I enten scenario har du lidt kontrol. Din bryde afhænger selv helt af eller ej 39 andre mennesker er villige til at bruge $295 i din downline struktur.

Og det bliver bedre. De fleste matrix programmer vil kun betale provision på en fuld niveau. Så hvis du kun har 26 personer på din tredje niveau i stedet for de påkrævede 27, får du ikke en øre.

Men ikke at bekymre dig. Programmet ejere få stadig betalt.

Det er faktisk hvad det hele handler om i første omgang. Den folk at udtænke disse frastødende matrix strukturer ved udmærket, fleste af deres medlemmer vil undlade at ansætte antallet af mennesker, der kræves for at opnå udbetaling.

Så hvad vi har, er hundredvis, måske tusindvis af mennesker investere deres penge og tid til en tabende situation. Et par deltagere kan fortjeneste, men de fleste vil ikke. Grundlæggerne af programmet, står naturligvis til at gøre millioner fra denne struktur.

Delte meninger, men jeg kan ikke se nogen grund til at arbejde min butt off for ingenting. Især hvis min indsats betaler stort udbytte til en anden.